Recepten - Food by Four
220
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-220,edgt-core-1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-2.1.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
Food by four - sous-vide company - rundvlees

Inspiratie & recepten

Food by four - sous-vide company - hachee - rundvlees - saus - jus
food by four - the sous vide company - sukadelap
Food by four - sous-vide company - sukade met rijst
Heelijke saus van basis-jus uit onze verpakking
Met name in de tijd van stampotten en winterkost kan het zijn, dat u de hoeveelheid jus in de verpakking net niet voldoende vindt. U kunt heel makkelijk de hoeveelheid in het pakje als basis gebruiken voor een heerlijke saus die bij ons vlees past.

 

Benodigdheden:

• Basis jus uit de verpakking (mag al opgewarmd zijn)
• Water of rode wijn (eigen keuze)
• Olijfolie of boter; wat u gewend bent en lekker vindt
• Eventueel eigen smaakversterkers zoals, kruiden, mosterd, ketjap, curry of ketchup

Bereiding

1. Verwarm het vlees zoals u gewend bent
2. Haal het vlees uit de verpakking en leg even apart van de saus
3. Giet de saus in een steelpannetje
4. Spoel de binnenkant van de verpakking uit met 1 (volume) deel water of rode wijn en giet dit bij de saus
5. Voeg nog een deel water of wijn toe (totaal 2 delen water)
6. Voeg 1 deel olijfolie of boter toe
7. Zorg dat dit alles aan de kook komt en proef even
8. Wilt u smaakversterkers als kruiden, mosterd, ketjap curry of iets anders toevoegen, dan is dit het moment
9. Let op altijd blijven roeren of kloppen

 

Is de saus naar uw mening te dun, dan kunt u die makkelijk verdikken met Maizena (maiszetmeel).
1. Maak apart in een kopje een papje van Maizena met water tot deze glad is
2. Voeg heel voorzichtig de Maizena toe aan de jus en blijf roeren
3. Voeg langzaam toe, tot u de gewenste dikte heeft.
4. Is de saus te dik, kunt u weer verdunnen met water of rode wijn.

 

TIP: bak een uitje licht aan en als de ui glazig is, aan de saus toevoegen en nog even een minuut mee laten garen. HEERLIJK!

Sukadelap, net even anders…
Een sukadelap met gebakken krieltjes, niet iets waar je direct aan zit te denken. Toch is het een heerlijke combinatie.

 

Benodigdheden voor 2 personen:

• Sukadelap van Food by Four 300 gram
• Olijfolie
• 1 a 2 teentjes Knoflook (zelf kiezen)
• 150 gram Kastanje champignon (of gewone)
• 8 bosuitjes
• 2 tomaten
• 6 zwarte olijven
• Kriel aardappeltjes
• Provençaalse kruiden

Bereiding

1. Snij 7 van de 8 bosuitjes in grove lengtes van ongeveer 1 cm
2. Snij 1 van de 8 bosuitjes in kleinere lengtes (apart van elkaar bewaren)
3. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn (niet persen aub)
4. Maak de champignon schoon met een borsteltje of met een keukenpapiertje
5. Snij de champignons aan plakjes
6. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en de 7 grof gesneden bosuitjes toe
7. Verhit ondertussen in een andere pan wat olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin
8. Voeg de champignon toe aan het uien en knoflook mengsel als deze iets bruin wordt
9. Ongeveer 5 minuten doorgaren op half vuur, in die tijd …………….
10. Verwarm de sukadelap op 750W max 5 minuten in de magnetron (zie verpakking!)
11. Voeg nu de tomatenblokjes toe aan het mengsel in de pan. Warm dit nog even 3 minuten door op een hoog vuur met regelmatig doorroeren
12. Garneer dit groentemengsel met de helft van de fijner gesneden bosui en met de zwarte olijven.
13. Voeg de andere helft van de fijngesneden bosui door de gebakken krieltjes (naar smaak bestrooien met Provençaalse kruiden).

 

Ook lekker:

Een klein blikje uitgelekte perzikschijfjes toevoegen aan het groentemengsel net voor het serveren.

Snel en gezond!
Misschien niet een culinair hoogstandje, maar wel héél snel een lekkere en gezonde maatlijd op tafel.

 

Benodigdheden 2 personen:

• Draadjesvlees of Hacheevlees van Food by Four 300 gram
• Magnetron rijst (klaar binnen 1 minuut) of witte snelkookrijst 8 minuten
• Geconserveerde doperwtjes, worteltjes/ doperwtjes, sperzieboontje

Bereiding

1. Warm alles op in de magnetron
2. Klaar binnen 5 minuten

Serveren met witte rijst of heerlijk over een patatje.

 

Ook lekker:
Als je meer tijd hebt, is zelf verse groenten klaarmaken net zo lekker en gezond!

food by four - the sous vide company - doppertjes
food by four - the sous vide company - Boeuf Stroganoff
Snelle stoofschotel met Boeuf Stroganoff als basis:
Een luxe vleesgerecht serveren met de feestdagen in no time? Probeer dit eens voor 4 personen:

 

Benodigdheden:

• 2 doosjes Boeuf Stroganoff van Food by Four 300 gram
• 2 uien
• 1 teentje knoflook
• 250 gram (kastanje) champignons
• 150 gram spekreepjes
• 40 gram (room)boter
• 4 eetlepels zilveruitjes
• 70 gram tomatenpuree
• 2 eetlepels bloem
• 200 ml rode wijn
• 200 ml runderbouillon à je mag wat meer rode wijn nemen t.o.v. de bouillon als je dat lekker vindt!
• Nog wat peper (zout mag, maar is niet perse nodig)
• 1 eetlepel gedroogde tijm

Bereiding

1. Pel de uien, snipper deze
2. Snij de champignons in 4 delen van de hoed naar de steeltjes
3. Pel de knoflook en snij deze fijn (knoflook niet persen aub).
4. Verhit een braadpan en doe de spekjes erin, zonder boter of olijfolie (vaak komt er veel vocht uit de spekjes. Laat het vocht verdampen en bak de spekjes krokant. Haal ze uit de pan
5. Laat het spekvet in de pan en voeg de boter toe. Laten smelten
6. Bak de uien en de knoflook gedurende vijf minuten zachtjes aan.
7. Voeg de tomatenpuree, champignons, zilveruitjes toe en bak dit 3 minuten mee
8. Voeg nu de bloem toe en blijf gedurende 1 a 2 minuten goed roeren
9. Haal de Boeuf Stroganoff uit de verpakking in voeg toe aan het mengsel in de pan. Het vuur mag nu hoog op
10. Voeg ook de rode wijn en de bouillon toe.
11. Houd het vuur voorlopig nog even hoog, tot alles begint te koken.
12. Niet vergeten af en toe te roeren en ook het product op de bodem goed mee roeren
13. Als alles goed op temperatuur is, nog 3 minuutjes op een zacht vuurtje door laten pruttelen
14. Als de saus te dik of te weinig is, kan je al roerend altijd een beetje wijn, bouillon of water toevoegen.

Lekker bij een stampot of met ovenfrietjes

Food by four - the sous-vide company - assortiment - Boeuf stroganoff